Nekategorizirano

5 SAVJETA ZA MAKSIMALNU UČINKOVITOST LJEPILA

Svaki lash tehničar vrlo dobro zna da je kvaliteta ljepila koje se koristi pri ugradnji/nadogradnji ekstenzija iznimno bitna stavka za konačan rezultat i cjeloukupni dojam ekstenzija. Ljepilo nam može stvarati itekakve probleme ako je manje kvalitetno ili pak ako nismo sigurni kako ga pravilno koristiti i skladištiti. Zato smo se danas odlučili pozabaviti upravo tom temom, te vam u nastavku donosimo naših 5 savjeta uz pomoć kojih će vam ljepilo postati najbliži suradnik u stvaranju genijalnih lash lookova 😊

 

TEMPERATURA
Izaberite ljepilo koje najbolje odgovara uvjetima u kojima vi najčešće radite. Ako vam je temperatura salona/sobe nešto iznad uobičajene sobne temperature, provjerite i isprobajte ljepilo koje ima specifikacije za rad u toplijem okruženju. Jednako tako i za hladniji radni prostor. Većina ljepila najbolju retenciju održavat će pri temperaturi od oko 22°C, a probleme u sušenju moći ćete primijetiti već pri kojem stupnju niže ili više. Zato je bitno informirati se i pronaći ljepilo koje će najbolje odgovarati uvjetima vašeg radnog mjesta.

 

izvor: StyleCaster

VLAGA
Vlaga je drugi najvažniji faktor koji morate provjeriti pri biranju ljepila u odnosu na prostor u kojem radite. Većina ljepila koja su trenutno na tržištu najbolje performanse imat će u prostoru s udjelom vlage između 40 i 60%. Veći postotak vlage u zraku može učiniti ljepilo vlaknastim i otežati vam rad, a premalo vlage uzrokovat će pak smanjenu retenciju i ljepilo se neće moći „uhvatiti“ za prirodnu trepavicu. O mjerenju vlage u radnom prostoru i odnosu prema kvaliteti ljepila pisali smo već u jednom od naših blogova.

 

SKLADIŠTENJE
Pravila za skladištenje ljepila jednostavna su i najbolje ih je odmah usvojiti i učiniti ih dijelom svoje svakodnevne radne rutine. Pri završetku rada, odmah očistite zaostatke ljepila s vrha bočice, kako se ne bi ukrutili i onemogućili vam daljnji rad. Ljepilo se skladišti na mračnom i hladnom mjestu, daleko od bilo kakve vlage ili topline, te ga je uvijek preporučljivo ostaviti u uspravnom položaju (pripazite da se ne preokrene).

ZAMJENA

Her Majesty iz Majestic linije

Jednako važno kao i skladištenje jest i zamjena ljepila. Period u kojem ljepilo počne gubiti snagu ovisi, naravno, o proizvođaču ali i o lash tehničaru i njegovoj tehnici ugradnje i nadogradnje ekstenzija. Bitno je pronaći svoje idealno ljepilo, a zatim kroz praksu pronaći i idealan period trajanja jedne bočice. Za naše Her Majesty ljepilo to vrijeme iznosi optimalno 4-5 tjedana.

 

SHAKE IT
I za kraj, podsjetnik na ono što zapravo morate raditi na početku svakog radnog dana – ne zaboravite protresti svoju bočicu s ljepilom! Ako je stajala preko noći, savjetujemo ju protresti otprilike minutu na početku dana, te naravno između svakog ciklusa ugradnje još 15-20 sekundi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)