Nekategorizirano

7 BITNIH FAKTORA KOD BIRANJA PMU SALONA

Nakon što se odlučite za trajnu šminku – jedna od najvećih odluka s kojom ćete se suočiti je gdje obaviti uslugu. Ovisno o tome gdje živite, možda ćete imati dosta salona za odabir, ali posljednja stvar koju želite učiniti je odabrati PMU salon samo zbog niskih cijena ili otvorene dostupnosti…

Mikropigmentacija, to jest trajna šminka, je delikatan postupak. Kada se ispravno primijeni, imat ćete dugotrajne rezultate koji će ne samo naglasiti vašu prirodnu ljepotu već vam i uštedjeti dragocjeno vrijeme rutine šminkanja. Međutim, ako odete kod pogrešnog PMU stručnjaka, mogli biste završiti s deformiranim i promijenjenim obrvama, olovkom za oči, usnama ili više – skupim pogreškama koje je teško prikriti – ili još gore, infekcijom koja ugrožava vaše zdravlje.

Ne donosite olako odluku! Evo nekoliko stvari koje biste trebali uzeti u obzir pri odabiru PMU salona.

EDUKACIJA I ISKUSTVO

Odgovarajuća obuka i iskustvo možda su najvažniji čimbenik koji treba uzeti u obzir pri odabiru stručnjaka za PMU. Osposobljavanje i naukovanje koje je pružatelj usluge završio često govore o tome koliko su dobro savladali zanat. Evo nekoliko pitanja o obuci i iskustvu: Gdje se osoba educirala? Tko ju je podučavao? Što je ta edukacija podrazumijevala? Koliko su cjelovitih PMU tretmana otad izveli? Je li osoba možda trenutno u procesu dodatne edukacije na području PMU-a?

CERTIFIKATI

Nemojte se bojati pitati ima li osoba sve certifikate propisane lokalnim zakonom. Ipak se radi o trajnom i polutrajnom tetoviranju kože, te bi u salonu trebali biti u korak sa svim sanitarnim i higijenskim uvjetima kako bi svojim klijentima osigurali maksimalnu sigurnost. Pravi profesionalac će brinuti o vašem zdravlju i svom zdravlju i neće mu smetati vaša pitanja.

PORTFOLIO

Ne biste angažirali vizažista ili frizera a da ne vidite uzorke njegovog ili njezinog rada, stoga primijenite istu logiku u potrazi za PMU stručnjakom. Zamolite da vidite fotografije prošlih radova kako biste dobili ideju o njihovom stilu, tehnici i cjelokupnoj sposobnosti. Većina umjetnika imat će pri ruci portfolio i rado će ga pregledati s vama. Osvrnite se i na fotografije na njihovim društvenim mrežama.

ISKUSTVA KLIJENATA

Uvijek je korisno ako o iskustvu trajne šminke možete čuti od stvarnih klijenata. Većina salona koja ima ponudu trajne šminke uključuje odjeljke s izjavama na svojim web stranicama, ali svakako provjerite recenzije na Facebooku ili Yelpu. Oni će vam često dati najtočniji, necenzurirani prikaz rezultata drugih ljudi.

PIGMENTI I OPREMA

Suprotno onome što neki ljudi misle, trajna šminka se ne radi s istim tintama kao tetovaže tijela. Umjesto toga, PMU stručnjaci koriste pigmente željeznog oksida kako bi postigli mekši, prirodniji izgled. Pitajte svog PMU stručnjaka koje vrste pigmenata on ili ona koristi.

KOMUNIKACIJA

Kada razgovarate ili se sastajete s PMU stručnjakom, obratite pozornost na način kako ta osoba komunicira taj proces, kako objašnjava. Je li vam ugodno razgovarati s njima? Objašnjava li dobro, jasno? Koliko iscrpno odgovara na vaša pitanja? Jasna komunikacija ključna je za postizanje željenih rezultata.

KOREKCIJE

Kao što smo već spomenuli, nanošenje trajne šminke je delikatan proces. Rezultati ponekad ne ispadnu onako kako ste zamislili, pa pitajte pružatelja usluga kakva je njihova politika u slučaju da se pojavi problem nakon zacjeljivanja boje. Ako boja nije ispala baš prikladna vašoj koži ili ako su zabunom slabije popunili jedan dio obrve ili sl., hoće li stajati iza svog rada? Ili će vam se naplatiti usluge popravka? To će vam dati mir kada dođe vrijeme da donesete odluku.

ZAKLJUČAK

Na kraju krajeva, kod odabira salona za PMU najbitnije je gledati edukacije, certifikate i iskustvo, kao i obratiti pozornost na recenzije prijašnjih klijenata – za većinu PMU stručnjaka, njihov rad govori sam za sebe. Bitno je da se osjećate ugodno u razgovoru i pripremi za proces, te da opušteno i sigurno donesete odluku o tome u kojem ćete salonu napraviti zahvat trajne šminke. Bitno je i da salon koristi najkvalitetnije moguće pigmente i PMU opremu – iz tog razloga svakako preporučamo salone Laura Žalac i Izabela Cosmetics, koji koriste visokokvalitetne Brovi pigmente i dodatnu opremu koju možete provjeriti ovdje na našem webshopu.

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)