Nekategorizirano

EKSTENZIJE I ALERGIJE

Alergijske reakcije na ekstenzije trepavica su, nažalost, nešto što je nemoguće spriječiti. Isto kao i s ostalim alergijama (na pelud, gluten, životinjsku dlaku), i ovu je alergijsku reakciju moguće razviti u bilo kojem trenutku života. Budući da se radi o području oka, ova se alergija naziva kontaktni dermatitis, jer zahvaća kožu. Ako klijent prvi put dolazi na ugradnju ekstenzija, dobro je raspitati se o reakcijama na razne kozmetičke proizvode, jer osobe koje inače imaju osjetljiviju kožu i već razvijene alergije na razne proizvode, mogu biti podložniji i reakciji na ekstenzije, točnije na ljepilo pomoću kojeg se učvršćuju. Pri prvom dolasku, dakle, svakako se raspitajte o korištenju šminke i kozmetičkih proizvoda i potencijalnim prijašnjim alergijskim reakcijama.

Alergijska reakcija na ekstenzije može se javiti na oba oka, ili samo na jednom, i to u rasponu od nekoliko minuta od ugradnje do nekoliko sati nakon. Tipični simptomi alergijske reakcije uključuju crvenilo, svrbež i otečenost, koji se mogu pojaviti na kapku ili pak u samom oku. U najvećem broju slučajeva, osoba koja ima alergijsku reakciju u tijeku ugradnje ekstenzija, alergična je na ljepilo. U manjem istraživanju iz 2012., znanstvenici su otkrili da je u preko 80% slučajeva alergijske reakcije uzrok upravo ljepilo pomoću kojeg se ekstenzije pričvršćuju. To je iz razloga što ljepila najčešće sadrže alergene poput cijanoakrilata, koji su iznimno učinkoviti kod pričvršćivanja ekstenzija i kod većine ljudi neće izazvati nikakvu reakciju; no u manjem broju slučajeva, upravo taj sastojak izazvat će alergijsku reakciju.

izvor: BL Lashes

Za klijente koji prvi put dolaze na ugradnju, a znaju da imaju osjetljivu kožu i određene alergije na kozmetičke proizvode, preporučamo da obavezno pitaju svog lash tehničara za točne sastojke unutar ljepila kojim se pričvršćuju ekstenzije.

Tehničarima savjetujemo da ne budu lijeni što se tiče proučavanja sastojaka svih proizvoda koje koriste 😊 Možete ih čak i isprintati i zalijepiti na pano ili oglasnu ploču u salonu, pogotovo ako imate veliki biznis i radite s mnogim ljudima, te naravno, uvijek pri prvom susretu upitajte klijente jesu li ikad imali alergijsku reakciju na neki kozmetički proizvod. Ako ipak dođe do alergijske reakcije tijekom tretmana, smjesta prekinite ugradnju, pokušajte što nježnije otkloniti trepavice koje ste već ugradili, pažljivo isperite područje mlakom vodom i savjetujte klijentu korištenje kapi za oči. Bitno je oduprijeti se potrebi za trljanjem očiju, a u slučaju produljene reakcije (crvenilo, svrbež koji ne prestaje ni otklanjanjem alergena s područja očiju), savjetujte klijentu da posjeti liječnika i upita za daljnje upute.

 

Iako je ovo pomalo turobna tema, smatramo da je važno govoriti i o ovom aspektu posla, s kojim se nažalost susreću mnogi klijenti diljem svijeta. Za nas koji smo dovoljno sretni da nemamo nikakvih alergijskih reakcija, važno je ipak da znamo da postoje oni koji nisu te sreće, i da znamo na koji način i kako postupati u situacijama nagle alergijske reakcije. Najbitnije je ostati smiren, otkloniti proizvod koji uzrokuje reakciju, isprati područje i savjetovati posjet liječniku 😊

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)