Nekategorizirano

EKSTENZIJE – NAJČEŠĆA PITANJA I ZABLUDE

 

Ekstenzije trepavica mnogim su ženama zadnjih godina postale sastavni dio beauty rutine. Praktične su i efektne, te s njima bez i trunke šminke uvijek možemo izgledati svježe, a oči će uvijek biti istaknute i lijepe. Danas sve ljubiteljice ekstenzija mogu birati među (barem se tako čini) bezbroj veličina i vrsti trepavica – od prirodnih i diskretnijih do naglašenih, voluminoznih ekstenzija koje kao da su došle ravno s red carpeta. No čak ni dugogodišnje korisnice ovog praktičnog beauty trika ne znaju odgovore na sva pitanja i zavrzlame oko ekstenzija, a za one koje se na ekstenzije odlučuju po prvi put, ovih će nekoliko činjenica definitivno odgovoriti na sva klasična pitanja. Za sve tehničare, pak, ovo je idealno štivo za isprintati i zalijepiti na zid salona, kako ne biste morali iznova odgovarati na ista pitanja.

 

MOGU LI NA EKSTENZIJE NANOSITI MASKARU?

Ekstenzije su sjajno rješenje ako NE želite svakodnevno nanositi i skidati maskaru. S ekstenzijama ustajete iz kreveta ujutro s potpuno svježim lookom – ispunjenje snova! Nositi maskaru na ekstenzijama se ne preporučuje jer će uzrokovati prerano ispadanje, a i čišćenje maskare s ekstenzija je teško, jer ih može izvaditi i oštetiti prirodne trepavice. Uz to, maskara može učiniti da trepavice djeluju još više umjetno, pa čak i izgledaju pomalo smiješno. Razmislite o tome prije nego što definitivno odlučite da za večerašnji izlazak nije dovoljan look koji pružaju samo ekstenzije 😊

Možete nositi maskaru na donjim trepavicama, u slučaju da nije vodootporna. Za gornji kapak, bolja opcija je precizan tuš za oči s uskim vrhom od tekućeg ili tuša u gelu. Sjenila za oči se također mogu nositi.

 

ČIME SKIDATI ŠMINKU?

Ako imate ekstenzije, najbolje je lice prati vodom i proizvodima na bazi vode. Nisu tako učinkoviti kao drugi proizvodi, ali neće otopiti ljepilo kojim su ekstenzije pričvršćene.

 

HOĆE LI EKSTENZIJE OŠTETITI PRIRODNE TREPAVICE?

Ne, to je mit. Istina je, ako se PRAVILNO apliciraju, ekstenzije ne oštećuju prirodne trepavice. Mnogi korisnici konstantno imaju aplicirane ekstenzije bez pauze i nikada nisu primijetili da su njihove trepavice oštećene. Oštetiti ih mogu neiskusni tehničari – važno je da tvoje ekstenzije primjenjuju kvalificirani stručnjaci koji koriste proizvode najbolje kvalitete i ne koriste višak ljepila, preduge ili predebele trepavice koje mogu oštetiti prirodne trepavice. Sigurno je nositi ekstenzije trajno bez prekida, što će potvrditi milijuni zadovoljnih žena diljem svijeta koje su u potpunosti zaboravile na maskaru 😊

ZAŠTO EKSTENZIJE KATKAD BRZO ISPADAJU?

Prva i osnovna stvar koju morate znati je da svaka trepavica ima svoj životni ciklus, a u njemu i nekoliko faza – fazu aktivnog rasta, fazu mirovanja i fazu aktivnog ispadanja. O ovome može ovisiti brzo ispadanje ekstenzija – ako dođete na tretman ugradnje ekstenzija netom prije nego što vam trepavice uđu u fazu mirovanja, na nadopunu ćete doći u mnogo boljem stanju nego da ste na ugradnju došle netom prije faze ispadanja. To su individualni faktori koji utječu na ispadanje trepavica, kako prirodnih tako i ekstenzija.

Naravno, postoje i neke greške kojima biste vi mogli utjecati na brže ispadanje ekstenzija. Ako ste zaboravili na upozorenje i umivali se/tuširali u satima netom nakon ugradnje, sigurno je da će ekstenzije brže ispadati jer ljepilu treba neko vrijeme da se u potpunosti osuši i očvrsne. Također, ako često trljate oči, ne pomažete baš očuvanju ekstenzija, a uvijek je jako bitno i prijaviti u salonu bilo kakav problem sa zdravljem očiju (alergije, upale) – pogotovo ako ih liječite kapima ili mastima za oči.

Ni u salonu nisu imuni na greške zbog kojih bi ekstenzije mogle brže ispadati. Ako su slučajno upotrijebili krivu vrstu ljepila, ako temperatura i vlaga u salonu nisu bile optimalne, ili ako su pak vaše oči i kapci bili vlažni za vrijeme ugradnje ekstenzija – sve su to greške koje bi mogle rezultirati bržim ispadanjem trepavica.

Zato je najbitnije dobro se informirati, ne zaboravljati na upute i otići u provjeren salon k iskusnom beauty tehničaru.

 

MOGU LI PLIVATI, VJEŽBATI, IĆI U SAUNU?

Da. Vezivno sredstvo koje se koristi na ekstenzijama je vodootporno i dopušteno je tuširati se, plivati, vježbati i raditi sve dnevne aktivnosti najnormalnije. Međutim, ljepilu za trepavice treba 24 sata kako bi se potpuno osušilo pa je najvažnije da si osigurate to vrijeme kako bi ekstenzije trajale. Prvih 24 sata nakon što se apliciraju ekstenzije ne smijete ih močiti ili doći u kontakt s vrućom parom. Savjetuje se i da s vježbanjem pričekate 24 sata nakon aplikacije. Nakon toga, sve je dopušteno!

 

KAKO SE PRIPREMITI ZA TRETMAN UGRADNJE?

Svaki beauty tehničar bit će vam itekako zahvalan ako poslušate ovih nekoliko savjeta i na tretman ugradnje ekstenzija dođete potpuno spremni.

• Na tretman dođite bez šminke na očima. Ovo će smanjiti vrijeme čišćenja i omogućiti više vremena za aplikaciju ekstenzija.

• Ako inače nosite leće, na tretman uzmite naočale jer se leće ne smiju nositi tijekom aplikacije ekstenzija trepavica.

• Nemojte bojiti ili kovrčati trepavice prije tretmana stavljanja ekstenzija. Imajte na umu: ako ste nedavno bojali trepavice (ili ih podizali), ekstenzije se ne mogu primijeniti do 2 mjeseca nakon postupka.

Majestic proffesional

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)