Nekategorizirano

EKSTENZIJE TREPAVICA I EYELINER – DA ILI NE?

Spoiler alert: nošenje ekstenzija ne znači da se morate odreći eyelinera! 😊

Među mnogim pitanjima koje klijenti postavljaju vezano za šminkanje očiju tijekom nošenja ekstenzija često se nađe i pitanje eyelinera – zato smo u ovom tekstu odlučili s vama podijeliti par savjeta vezano za kombiniranje bezvremenog eyelinera s ekstenzijama.

Za eyeliner, isto kao i za ostalu „tradicionalnu“ šminku vrijede određena pravila kad ih stavimo u kombinaciju s ekstenzijama trepavica. Nošenje ekstenzija naravno ne znači da se morate u potpunosti odreći šminke na očima (iako vas uopće ne krivimo ako je to slučaj; pojedine dužine ekstenzije zaista daju look kojem nije potrebna dodatna šminka!). Ako se definitivno ne želite odreći eyelinera, postoje stvari na koje biste trebali paziti kod njegove primjene dok nosite ekstenzije, kako biste ih mogli očuvati i osigurati da su čiste i uredne.

Za početak, što treba izbjegavati? Naš odgovor na to pitanje je jednostavan – definitivno vodootporni eyeliner. Bilo kakva vodootporna šminka za oči neće biti dobra u kombinaciji s ekstenzijama. Želimo zadržati ljepilo na ekstenzijama što duže možemo. Isto vrijedi i za šminku na bazi ulja ili alkohola. Dakle, trebali bismo izbjegavati eyelinere u formi olovke, gela ili kreme koji su vodootporni ili na uljevitoj ili alkoholnoj bazi.

Što nam onda preostaje? Pa, eyelineri na bazi vode, te u obliku pudera! Ovo su najpristupačniji formati šminke za oči ako pazimo na ekstenzije. Voda kao baza znači da će se lakše skidati i neće biti potrebno puno trljanja očiju, te postoje manje šanse da se ekstenzije oštete ili da ljepilo oslabi.

Sve u svemu, ako se odlučimo na nošenje ekstenzija, trebali bismo sukladno njima i prilagoditi nošenje šminke na očima koristeći proizvode koje neće ni na koji način oštetiti ekstenzije; definitivno se ne moramo odreći ničega, pa čak ni eyelinera!

A koliko možemo varirati sa šminkom očiju ovisi naravno i o kvaliteti samih ekstenzija trepavica – na našem webshopu potražite najkvalitetnije trepavice u crnoj i smeđoj boji, a tu je i dodatna lash oprema!

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)