Nekategorizirano

KAKO ODABRATI PRAVE EKSTENZIJE ZA SVAKOG KLIJENTA?

Na prvu možda zvuči pretjerano, no svijet lash tehničara ispunjen je svakodnevnim višestrukim izborima – i to ne lakim izborima. Kako raditi brzo, a učinkovito? Na koji način se najbolje prezentirati u svojoj lokalnoj zajednici, ali i na društvenim mrežama? Kako znati koje ljepilo odabrati, koje proizvode koristiti? Kako naći vremena za isprobavanje a da posao ipak teče glatko i bez velikih gubitaka? Kako točno odrediti kojem klijentu odgovara koja vrsta trepavica? Sve su to itekako bitna pitanja, a odluke se samo nižu iz dana u dan. Mi ćemo se u ovom blogu pozabaviti ovim zadnjim pitanjem – kako odabrati prave ekstenzije za svakog pojedinog klijenta – jer smo shvatili da je to jedna od najčešćih odluka koje na dnevnoj bazi mora savladati svaki lash tehničar.

Koliko vam se puta dogodilo da klijentica dođe na dogovor, otvori Pinterest i pokaže vam sliku najgušćeg i najdužeg ruskog volumena koji je našla, te izrazi želju upravo za takvim trepavicama? Vjerujemo da mnogo! Klijenti često imaju viziju onoga što žele, no ta želja je vrlo često nepraktična s obzirom na prirodne trepavice. Tu nisu klijenti krivi – lash tehničari su educirani i znaju s čime mogu raditi, tako da je na nama da ih informiramo i zajednički dođemo do plana koji će odgovarati i njima i nama. A da bismo to mogli učiniti, najprije mi moramo biti sigurni u svoju odluku.

Zaključak o tome je li klijent uopće pogodan za ugradnju ekstenzija najbitniji je prvi korak u dogovoru s novim klijentom. Na tom prvom susretu moramo saznati nekoliko stvari – provjeriti postoje li kakve alergije, kakav lifestyle vodi osoba, koliko je u mogućnosti držati se pravila o njezi i čistoći ekstenzija, i slično. U našim blogovima pisali smo i o alergijama i o pravilnoj njezi, pa provjerite i te tekstove za dodatne informacije o tim temama. Kad smo se uvjerili da je klijent pogodan i da nema nikakvih bitnijih prepreka ugradnji ekstenzija, vrijeme je da pregledamo prirodne trepavice, pri čemu obraćamo pozornost na 3 stvari. Prvo, provjeravamo postoje li dijelovi gdje nema rasta trepavica, ili je rast jako slab. Drugo, gledamo čistoću prirodnih trepavica – postoje li grudice maskare, šminke ili slične prljavštine koja se zadržala na trepavicama. I treće, provjeravamo čvrstoću samih prirodnih trepavica – čine li se tanke i mekane, ili su pak deblje i jače.

Kad smo provjerili ove tri stvari, odluka o tome je li klijent uopće pogodan za ugradnju ekstenzija (i ako je, kakav tip trepavica će im najbolje odgovarati) postaje mnogo lakša. Provjerivši prirodne trepavice, bit će nam lakše odabrati najučinkovitije ekstenzije za klijenta, a ta provjera će nam olakšati i komunikaciju s klijentom i način na koji ćemo obrazložiti svoj prijedlog. Osim stanja prirodnih trepavica, za sam stil lash looka bitan je i oblik očiju i kapka – i o tome smo pisali u jednom od prošlih blogova, pa preporučamo da ga pročitate.

Dobra komunikacija ključna je za dobar lash posao, a nju ćete moći u potpunosti ostvariti tek kad dobijete dovoljno iskustva da znate realno i ozbiljno obrazložiti svoje odluke. Ako iz bilo kojeg razloga smatrate da klijent nije pogodan za onaj look koji želi (ili pak općenito za ugradnju ekstenzija!), vrlo je važno da to izrazite, ali i provjerite – a tu će vam najviše pomoći edukacije i iskustvo. I povremeno, tematski blog na trepavice.hr 😊

 

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)