Nekategorizirano

KAKO SE BRINUTI ZA EKSTENZIJE LJETI

Srpanj je u punom jeku, ljeto nam je stiglo i temperature se dižu iz dana u dan. U takvim uvjetima, iznimno je bitno klijentima naglasiti važnost „aftercarea“, odnosno primjerene brige za ekstenzije nakon ugradnje ili nadogradnje. Vanjski utjecaji mogu biti pojačani s ekstremnim uvjetima poput visoke temperature, vlage i topline u zraku, koji onda prouzročuju dodatno smanjivanje retencije ljepila koje drži naše ekstenzije na mjestu 😊 Zato smo u ovom kratkom tekstu odlučili podsjetiti vas na važnost pažljive brige za ekstenzije u ljetnom razdoblju.

izvor: crystal falls pool

Prva bitna stvar je nastojati održati ekstenzije suhima u prva 24 sata od ugradnje/nadogradnje. To ne znači samo paziti kod tuširanja i umivanja, već i držati se dalje od visoke vlage u zraku i pokušati izbjegavati situacije pojačanog znojenja koje dolazi s visokim temperaturama. Ako to znači da morate žrtvovati jedan dan sunčanja i kupanja, predlažemo obaviti nadogradnju prije odlaska na more 😊

No nakon što prođu prva 24 sata, nastojte ispirati trepavice slatkom vodom svakodnevno – točnije, nakon svakog kupanja! Morska sol i klor iz bazena mogu jako smanjiti retenciju ljepila, pogotovo ako ste dugo na odmoru i svakodnevno ronite. Pažljivim ispiranjem slatkom vodom nakon kupanja osigurat ćete da ekstenzije potraju tijekom cijelog godišnjeg.

izvor: jefferson health

Kod ljetnih tema, ne možemo ne spomenuti kremu za sunčanje – naravno da je bitno da zaštitite svoju kožu, samo pripazite da to bude krema bez dodatnih ulja, budući da ulje iznimno nepovoljno djeluje na ekstenzije.

Sprejevi za samotamnjenje posebno su nezgodni u tom pogledu, posebice ako koristite onaj za lice, koji se može uvući među trepavice i napraviti puno štete. Pazite na ekstenzije i dok hvatate boju, bit će vam lakše kad se vratite s godišnjeg i kad dođe vrijeme za nadogradnju!

Ako niste od opuštanja i planirate ljeto provesti u ludim izlascima, svaki lash tehničar bit će vam zahvalan ako svoj look ne odlučite upotpuniti dodatnim strip samoljepljivim ekstenzijama – ne samo da će vam oštetiti ugrađene trepavice, već će vašem tehničaru trebati puno više vremena da očisti ljepilo iz trepavica. Ako ste zadovoljni početnim ekstenzijama, za tim dodatnim nema ni potrebe 😊

izvor: wallpaper flare

I na kraju, trepavice (kao i kosa i nokti) brže nam rastu ljeti, pa ćete možda primijetiti kraći vijek trajanja ekstenzija. To nije ništa neuobičajeno. Ako tome dodate i višak prirodnih ulja u koži tijekom ljetnih mjeseci, a i sve ove vanjske faktore koje smo nabrojali, zaključak je jednostavan – ljeti naprosto moramo dodatno pripaziti na čistoću naših ekstenzija, kako bi trajale što duže!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)