Nekategorizirano

MOGU LI EKSTENZIJE ZAISTA UNIŠTITI PRIRODNE TREPAVICE?

U moru nesigurnosti i poluinformacija, ovo se pitanje poteže češće nego ijedno drugo. Novi klijenti sramežljivo ga postavljaju svojim lash tehničarima, a mi se pak trudimo strpljivo i iskreno iznova odgovarati na njega. Mnoge dezinformacije dolaze nam, nažalost, zbog tehničara koji neodgovorno koriste svoje znanje, ne paze na kvalitetu proizvoda niti na pravilnu tehniku, pa se često čuju priče o zaista groznim situacijama koje nitko ne bi trebao proživljavati, pogotovo ne u beauty industriji – koja je tu da nam pomogne da se osjećamo ljepše, a ne da uništi naše zdravlje.

izvor: Haute House Lash & Beauty Bar

No ponovit ćemo još jednom, odgovorno i s dugogodišnjim iskustvom možemo tvrditi da ekstenzije, ako se pravilno i stručno ugrade, ne uništavaju prirodne trepavice. Nemoguće je doći na tretman kod iskusnog lash teničara, koji koristi kvalitetan materijal i uzima si dovoljno vremena za nadogradnju, a da od njega odete s uništenim prirodnim trepavicama. Takve situacije (za koje smo svi barem jednom čuli od prijateljice ili poznanice) događaju se isključivo zbog neodgovornosti tehničara prilikom ugradnje ili pak neodgovornosti klijenta tijekom aftercarea. Bilo kako bilo, nekoliko stvari je bitno naglasiti klijentima koji prvi put dolaze na ugradnju i nisu sigurni hoće li im ekstenzije oštetiti prirodne trepavice.

Odgovoran lash tehničar zna da ne smije i ne želi oštetiti prirodne trepavice tijekom ugradnje, te da svoju reputaciju gradi ne samo na konačnom izgledu očiju klijenta, već i na pedantnosti rada i posvećenosti svakom individualnom klijentu. Zato kod prvog razgovora s klijentom koji dolazi na prvu ugradnju pokažite da ste ozbiljni u radu i odgovorite na sva pitanja strpljivo i opširno. Točno objasnite postupak ugradnje, razjasnite na koji način ekstenzije opadaju i kako neće za sobom povući i prirodne trepavice, te pitajte za eventualne alergije na materijale koje koristite. A u radu, naravno, kao i uvijek, budite odgovorni i precizni.

izvor: I-Lashes

Što se tiče savjeta za klijente, naše preporuke su vrlo jednostavne. Ako se prvi put odlučujete za ugradnju, ovo su (po nama) stvari na koje biste trebali obratiti pozornost:

  • profesionalno iskustvo odabranog lash tehničara
  • njihove kvalifikacije i izdani certifikati
  • osvrti klijenata
  • proizvodi koje koriste (trepavice, ljepilo, gelovi itd.) te osvrti na te proizvode
  • fotografije njihovog rada

Ono što je po nama najbitnije jest da i tehničari i klijenti svjesno učine sve što je moguće kako bi kvaliteta proizvoda i tehnika ugradnje bila što bolja (tehničar), te kako bi se ekstenzije nakon ugradnje održavale u najboljem mogućem stanju (klijent). Uz vrhunsku uslugu i dobar aftercare, nema apsolutno nikakvog straha od oštećenja prirodnih trepavica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)