Nekategorizirano

NAJČEŠĆA PMU PITANJA I DILEME

Iako smo već mnogo pisali o najčešćim dilemama vezanim za trajnu šminku, u ovom smo blogu odlučili objediniti neka najčešća pitanja o PMU tretmanima – većinom pitanja klijenata.

Kao beauty klijent, želimo imati što više informacija o tretmanu kojeg bismo voljeli učiniti, tako da je logično da će klijentice često imati puno pitanja. Sigurni smo da znate da je s klijentima najvažnije biti strpljiv, opširno i detaljno odgovoriti na sva pitanja i objasniti sve postupke. Na taj način stvara se pozitivna veza klijenta i PMU umjetnika, na kojoj raste povjerenje. Na taj način stvarate dugogodišnje vjerne mušterije 😊

U nastavku su neka od najučestalijih pitanja klijentica vezano za trajnu šminku, te kratki, informativni i jasni odgovori na njih.

BOLI LI?

Možda i prvo pitanje koje će postaviti klijentica koja dolazi na prvi PMU tretman. A odgovor je – ne, ne boli. Uz kvalitetnu opremu, dobru tehniku i korištenje anestetika, većina klijenata ne osjeća bol prilikom tretmana. Svaka osoba je drugačija, moguće je da će neki osjetiti blago grebuckanje ili zatezanje, a neki drugi uopće ništa. Ali bol nije na repertoaru.

KOME SE PREPORUČAJU PMU TRETMANI? ZA KOGA SU?

Ovdje nema ograničenja. Bilo da želite skratiti vrijeme šminkanja ujutro i uštedjeti na kupovini šminke, bilo da se aktivno bavite sportom i želite istovremeno dobro izgledati, bilo da samo želite probati i vidjeti kako ćete se osjećati – PMU tretmani su za svakoga. Također su jako pogodni za osobe koje žele povećati npr. pigmentaciju usana radi blijedih ili ostarjelih usana, poboljšati simetriju usana ili obrva, prikriti ožiljke, iscrtati obrve ako ih nemate i sl.

KOLIKO SU REZULTATI DUGOTRAJNI?

Generalno govoreći, trajna šminka je trajna i uvijek će biti vidljiva. No s vremenom naravno blijedi, zahvaljujući obnovi stanica kože, utjecajima vanjskih faktora i slično. Izbljeđivanje trajne šminke varira od osobe do osobe.

MORAM LI SAMA IZABRATI NIJANSU?

Ne. To radi PMU tehničar, stručnjak, nakon konzultacija s klijentom i proučavanja nijanse kože, to jest fenotipa. Izbor pigmenata je velik, a pigmenti se uvijek mogu i miješati i kombinirati.

SMIJEM LI I DALJE KORISTITI KLASIČNU ŠMINKU?

Naravno. Ne odmah nakon tretmana, tada treba pustiti kožu da odmara, ali korištenje klasične šminke je naravno dopušteno.

KOLIKO TRAJE JEDAN TRETMAN?

Ovisno o tome što se radi, no uz konzultacije, skicu i samo tetoviranje, tretman u prosjeku traje 1-1.5 sat.

JESU LI KONAČNI REZULTATI ODMAH VIDLJIVI?

Ne. Odmah po tretmanu, boja će biti puno intenzivnija, bilo da se radi o usnama, obrvama ili tušu. Zatim slijedi period guljenja, a nakon što on prođe, koža će poprimiti ciljanu nijansu. Većina Brovi pigmenata koje možete pronaći na našem webshopu ima razinu zadržavanja 60-80%, što znači da će nijansa u konačnici biti 20-40% svjetlija nego odmah nakon tretmana.

POSTOJI LI POSEBAN AFTER CARE?

Da, postoje stvari koje biste trebali izbjegavati odmah nakon PMU tretmana – direktno izlaganje suncu, treniranje, sauna, sunčanje… Svaki PMU stručnjak trebao bi nakon tretmana dati klijentu kratke upute oko aktivnosti koje bi trebali izbjegavati netom nakon tretmana.

JESU LI PMU TRETMANI SIGURNI?

Za većinu ljudi, jesu – ukoliko postoje alergije na klasičnu šminku, trebalo bi napraviti i alergijski test s pigmentima trajne šminke. No ako ne postoje alergije, PMU tretmani su posve sigurni. Uz čistu opremu, kvalitetne pigmente i dobrog PMU stručnjaka, svatko će se osjećati sto posto sigurnim 😊

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)