Nekategorizirano

PMU – RAZMIŠLJANJE O PIGMENTACIJI

S obzirom da smo u našu Majestic kolekciju nedavno dodali najkvalitetnije PMU pigmente na tržištu, uz Kwadron igle te popratnu dodatnu PMU opremu, vrijeme je da se i na našem blogu pozabavimo PMU temom. A kao dobar početak nam se činila tema pigmentacije, odnosno – kako naučiti pomno promišljati o svakom individualnom klijentu u kontekstu pravilne pigmentacije prilikom primjene trajne šminke. U tome nam je pomoglo čitanje savjeta vrhunskih PMU stručnjaka, od kojih i dalje svakodnevno učimo.

A svi se oni slažu u jednom – kako biste najbolje procijenili boju i nijansu koja odgovara klijentu, korisno je poznavati kolorimetriju – postupak određivanja i mjerenja komponenti boje unutar smjese. Iako zvuči komplicirano, ovim znanstvenim kemijskim postupkom služe se mnogi u beauty industriji, kako npr. frizeri prilikom bojenja kose, tako i PMU tehničari. Prije nego što potpuno uronite u svijet kolorimetrije, dobar općeniti savjet je (kao i uvijek) da pogledate od čega krećete. Ako se radi o obrvama, obratite pozornost na prirodnu boju i nijanse, kako biste što lakše pronašli pigment koji će i nakon ispiranja izgledati potpuno prirodno. Pigment koji koristite za apliciranje trajne šminke na obrve trebao bi biti otprilike iste boje i intenzinteta kao i prirodan; najviše za nijansu jači. Uz to, prilikom pigmentacije rubova obrva, obratite pozornost i na to vide li se krvne žile kroz kapak – crni pigmet će, na primjer, na iznimno vaskulariziranom kapku nakon zacjeljivanja izgledati tamno plav. Idealno „platno“ za rad su kapci bez ikakvih vidljivih žila, a svakom klijentu potreban je individualan pristup kad se radi o PMU.

instagram: izabela.make.up

Što se tiče usana, one su specifične budući da (za razliku od obrva) naše usne mogu mijenjati boju ovisno o vanjskim faktorima – mogu se zarumeniti ili problijedjeti. No i tu stručnjaci savjetuju da se držite osnovnog pravila. Što sličnije prirodnoj boji, odnosno boji usana u normalnim, ne-ekstramnim uvjetima. Ako klijent prirodno ima bljeđe usne, pokušajte s blažim nijansama kako bi prijelaz bio što prirodniji. Ako su usne klijenta crvene, a želja klijenta je da boja ne bude žarko crvena, možda će biti potrebno izmiješati dva pigmenta. Bitno je da usne imaju lijepi prijelaz nakon početka ispiranja boje, a to se može postići dobrim poznavanjem kolorimetrije te naravno pigmenata s kojima radite.

instagram: izabela.make.up

Za kraj, najvažniji savjet vezan za pigmentaciju – konstantno obraćajte pozornost na reakcije kože! Razumijevanje raznih tipova kože te prilagođavanje tehnike, pokreta i stiska reakcijama kože najbolji su načini za postizanje maksimalno učinkovitih rezultata u PMU. Na mještovitoj ili jače vaskulariziranoj koži reakcije su agresivnije, a koža izlučuje više tekućine. Suha koža pak, iako osjetljivija i sklonija crvenilu, brže će upiti pigment. Na početku procedure tetoviranja, vaši pokreti ruku trebali bi biti nježni i kratki; ne samo da ne iziritirate kožu, već da ju polako navikavate na proces. Tijekom cijelog procesa tetoviranja konstantno gledajte i obraćajte pozornost na promjene na koži. Ako od početka krenemo jako i agresivnije, do kraja procesa koža će se stvrdnuti, što može dovesti do pojačane upale, te na kraju krajeva do smanjenog upijanja pigmenta. Zato treba krenuti lagano, pomalo „naviknuti“ kožu na tetoviranje. Što koža više reagira, to bi naši pokreti zapravo trebali biti nježniji i glađi.

 

 

 

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)