Nekategorizirano

PMU TRENDOVI U 2022.

S dolaskom nove godine uvijek nas zanima koji će beauty trendovi obilježiti narednih 12 mjeseci. I iako je za očekivati da će poneki trend potpuno neočekivano proviriti iz prikrajka, a možda čak i pokoriti beauty industriju na neko vrijeme (kao što se događa skoro svake godine!), ipak možemo barem donekle predvidjeti što bi moglo biti in u 2022. – točnije, ne mi, već stručnjaci koji se time bave. A budući da je PMU (trajna šminka, permanent make-up) veeliki hit već neko vrijeme, odlučili smo istražiti što nam se sprema u ovoj godini baš u tom sektoru.

MICROBLADING ILI POWDER BROWS – A ZAŠTO NE OBOJE?

Da, vjerovali ili ne, tehnika kombiniranja microbladinga i powder brows sve je češća i popularnija, pa joj stručnjaci i za ovu godinu predviđaju porast popularnosti. Kamo sreće da više nećemo morati birati između ove dvije (jednako impresivne) tehnike za trajnu šminku na obrvama! Sad ćemo ih naprosto moći spojiti u jednu – microblading + microshading (powder tehnika) = „počešljani“ look obrvi kojima je dodano i malo sjene. Kao kad svoje obrve ispunite olovkom, samo što ovo morate napraviti samo jednom, a ne svaki dan 😊

LIP BLUSH

Nastavak apsolutne senzacije zvane lip blush predviđa se i za ovu godinu. Pigmenti postaju sve kvalitetniji i trajniji, PMU majstori sve izvježbaniji, a mi sve ljubomorniji na prijateljice i poznanice koje uvijek izgledaju savršeno svježe nakon jednog jedinog tretmana lip blusha. Tako da, da – lip blush ostaje hit i u 2022.!

TRAJNI EYELINER ZA TRAJNI GLAM

U 2022. očekujte sve češće viđati i trajni eyeliner. Za ljubiteljice ovog klasičnog make up looka definitivno je dobro što je trajni eyeliner u današnje vrijeme sofisticiraniji nego prije 5 ili 6 godina – više se ne koriste boje za tetovažu, već prilagođeni pigmenti, pa linija oka izgleda prirodnije i ljepše. Pigmenti za trajni eyeliner traju do 2 godine, izgledaju fantastično i sve su popularniji, pogotovo kod mlađe populacije. Ako vaš salon nudi uslugu trajne šminke, preporučamo da se opskrbite i crnim tušem – na primjer, markom Brovi, koju možete pronaći i na Majestic webshopu!

MIKROPIGMENTACIJA SKALPA

Muškarci (ali i žene!) koji pate od gubitka kose spas često pronalaze u PMU industriji – i to kroz sve popularniji proces mikropigmentacije skalpa, odnosno ispunjavanja linije kose polutrajnom šminkom. Budući da je tehnika drugačija nego kod tetoviranja (pigmenti ne ulaze toliko duboko pod kožu), rezultat je puno prirodniji, a to je upravo ono što se traži. Ova tehnika naravno zahtijeva i dodatne edukacije, no predviđa se da će u narednim godinama sve više ljudi odabirati upravo mikropigmentaciju kao način rješavanja problema gubitka kose.

Kad pogledamo napredak PMU tehnologije posljednjih godina, lako je zaključiti da nas i u 2022. očekuje mnogo novotarija, inovacija i još kvalitetnijih proizvoda – jedva čekamo!

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)