Nekategorizirano

“PRE-MADE” I “HANDMADE” LEPEZE – RAZLIKA I KVALITETA

Ugradnja i nadogradnja ekstenzija često zahtijevaju toliku vještinu da se bez ironije mogu nazvati umjetnošću, u kojoj je finalni projekt itekako vrijedan vremena i novaca 🙂 Što više razvijate vještinu, spretniji ste i brži u radu, a ako vam ikad zafali motivacije, provjerite kakva se sve čudesa rade u natjecateljskim kategorijama lash svijeta!

izvor: BL Lashes

U argumentima za “umjetničku” stranu lash svijeta često se spominje i umijeće rada ručno rađenih lepeza ekstenzija; iako se većina nas odlučuje za već pripremljene lepeze, koje smanjuju vrijeme rada i pojačavaju učinkovitost. Pa se tako često poteže i pitanje koje su bolje i kvalitetnije, tako da smo se u ovom tekstu odlučili pozabaviti upravo tom temom 🙂

Za početak, da ponovimo osnovnu razliku između “pre-made” (lepeza koje su unaprijed složene u paketiću) i “handmade” (lepeza koje radi lash tehničar ručno, na licu mjesta). Ručno rađene lepeze sastavlja tehničar neposredno prije samog procesa ugradnje. Ekstenzije se skinu s trakice u grupama od po 2 pa do čak 10 pojedinačnih trepavica, pažljivo se razdijele, drže zajedno na bazi, umoče u ljepilo i ugrade. Unaprijed složene lepeze, kao što možete zaključiti iz imena, dostavlja nabavljač već složene i povezane malom količinom ljepila (ili pak povezane procesom zagrijavanja), da se odmah mogu uz dodatno lijepljenje ugraditi na prirodnu trepavicu.

izvor: Pinterest

S obzirom da je u lash svijetu iznimno bitno paziti na individualnost svakog pojedinačnog klijenta, u tom će smislu ručno rađene lepeze imati više prednosti – tehničar ih, naime, može prilagoditi u smislu teksture, gustoće i dužine, kako bi idealno odgovarale prirodnim trepavicama klijenta. Dok će unaprijed složene lepeze imati svoju formu koju neće biti moguće prilagoditi klijentu na licu mjesta.

S druge strane, kao što smo već spomenuli, unaprijed složene lepeze štede vrijeme i povećavaju učinkovitost rada jer su već spremne za ugradnju, dok će ručno slaganje lepeze sigurno oduzeti mnogo više vremena, nakon čega tek treba doći proces ugradnje.

izvor: Lash Affair

Svakako savjetujemo da isprobate obje metode (pri čemu će ručna izrada lepeza sigurno biti teža i zahtjevnija), ali da se na kraju odlučite za onu koja odgovara vama, vašem iskustvu i tempu rada. I ručno rađene i unaprijed složene lepeze imaju svoje prednosti i nedostatke, ali što god odabrali, uzmite si vremena i usavršite svoje umijeće 🙂  Uz pravu tehniku rada i kvalitetno ljepilo (provjerite “Her Majesty” iz Majestic linije!) neće biti ni bitno koju metodu za lepeze koristite! 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)