Nekategorizirano

SAMOSTALNO UKLANJANJE EKSTENZIJA – ŠTO SAVJETOVATI KLIJENTIMA

Svaki lash tehničar barem se jednom suočio s pitanjem klijenta o samostalnom uklanjanju ekstenzija. Možemo li samostalno ukloniti ekstenzije nakon što ih većina otpadne sama od sebe? Postoji li pribor koji se smije koristiti kod kuće? Kako biste preporučili da se „riješimo“ tih zadnjih par trepavica koje se drže? Najjednostavnije rečeno – bolje nemojte 😊

izvor: stacy lash

izvor: Julia Caban blog

Dakle, osim profesionalnih proizvoda, odnosno otapala za uklanjanje trepavica, ne postoji brzo rješenje za to. Ne preporučujemo uklanjanje kod kuće profesionalnim proizvodima, jer su oni vrlo jaki i mogu biti štetni ako uđu u oko, što se najčešće i događa ako ih pokušate koristiti sami. Iz tog razloga zaista ne preporučamo samostalne pokušaje uklanjanja ekstenzija, jer iako biste možda mogli uspješno ukloniti preostale ekstenzije, mogli biste isto tako i završiti kod liječnika s ozljedom oka ili kemijskim opeklinama.

Što onda učiniti u situaciji gdje niste u mogućnosti doći na vrijeme do svog lash tehničara na nadogradnju ili uklanjanje? Postoje određeni (bezopasni!) postupci koje klijenti mogu pokušati kod kuće. Jedan od njih je pokušaj čišćenja lica parom, nakon čega se može polako utrljavati čisto kokosovo ulje na trepavice; no jako je bitno da se to radi polako i oprezno, kako ulje ne bi ušlo u oči, te da su ruke čiste i ulje svježe (a ne nešto što ste našli u kuhinjskom ormariću 😊)! Ovaj postupak mogao bi oslabiti preostale ekstenzije i malo ih omeškati, no ne očekujte da će otpasti sve odjednom ili da će otpasti odmah! Takav način čišćenja može eventualno ubrzati proces opadanja ekstenzija, ako je to nešto što klijent želi ili mora učiniti.

Najbolji savjet koji vam možemo dati jest da klijenti nikada ne pokušavaju sami kod kuće uklanjati ekstenzije! Kao i s ugradnjom, nema boljeg od odlaska profesionalnom tehničaru. Ako se klijent iz bilo kojeg razloga odluči da više ne želi doći na nadogradnju, i upita za savjet, ono što smo mi naučili s godinama iskustva – najbolje je učiniti baš ništa, i pustiti da preostale ekstenzije same otpadnu, tj da ih prirodne mlade trepavice „izguraju“ s puta 😊 Strpljenje je vrlina!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)