Nekategorizirano

“STICKIES” VAŠEM POSLOVANJU DAJU LOŠ UGLED!

Što je stickie?

Dakle, kao što većina vas vjerojatno zna, “stickie” je sleng industrije trepavica koji opisuje jednu trepavicu koja se zaglavila na susjednu trepavicu. To je obično zbog loše izolacije ili nanošenja previše ljepila na produžetak trepavica. Sasvim je normalno da se tijekom vašeg rada pojavi nekoliko ljepljivih trepavica- to se događa svima nama – samo budite sigurni da na kraju ljepljenja potrošite dobrih 10 minuta kako biste ih pronašli i razdvojili!

Različite vrste ljepljivih dijelova

Prva vrsta ljepljivih dijelova je kada se malena trepavica zalijepi za produžetak. To su jedna od najčešćih i jedna od najštetnijih .

Druga vrsta i je kada su 2 nastavka zalijepljena. Ovu vrstu najlakše je uočiti prilikom provjere posla na kraju tretmana, a vjerojatno je i najjednostavnije razdvojiti.

Konačno, treća vrsta je kada su 2 prirodne trepavice zalijepljene. To se može dogoditi kada ste nastavak postavili na prirodnu trepavicu, ali ste ga opet skinuli, bilo zbog lošeg položaja ili previše ljepila. Prirodne trepavice i dalje su prekrivene ljepilom i lako se mogu zalijepiti za susjedne trepavice kada dođete ponovno izolirati okolne trepavice. To su oni na koje morate paziti jer ih je vrlo lako propustiti!

Zašto su ljepljivi dijelovi tako loši?

Razlog zbog kojeg je toliko važno provjeriti rade li se “stikie” je taj što izuzetno štete prirodnim trepavicama. Ali što ih čini toliko štetnima? Pa, znamo da trepavice imaju različite faze rasta, baš kao i ljudi. Mlade trepavice rastu puno brže od izraslih trepavica koje su u “fazi mirovanja”. Ako se mlada trepavica zalijepi za potpuno izraslu trepavicu, ona će i dalje rasti i mogla bi jednostavno izvući trepavicu koja odmara, trajno oštetivši folikul dlake. Ako imate puno sreće i ako ne iscijepa trepavicu, stvorit će petlju (kao što je prikazano na slici) i gurnuti produžetak u pogrešnim smjerovima, stvarajući vrlo neugodan izgled. Ne zaboravite da želimo puni i lepršavi set trepavica, a ne paukove noge! Ljepljive pločice ne samo da štete prirodnim trepavicama, već štete i ugledu industrije trepavica. Koliko ste puta čuli da mi je „nadogradnja trepavica potpuno uništila trepavice “? Pa, da nije bilo strašnih ljepljivih dijelova i lošeg nanošenja, nadogradnja trepavica NIKADA ne bi smjela nanijeti nikakvu štetu prirodnim trepavicama.

Kako ih spriječiti

Prvi korak u sprječavanju ljepljenja je pravilno izoliranje trepavica. Međutim, bez obzira na to koliko ste bili pažljivi, povremeno će se pojaviti ljepljive pločice, zbog čega se treba uvijek provjeriti svoj posao kad završite.

Uvijek koristite točnu količinu ljepila, samo malenu kuglicu, ali ne mrlju.

Ljepilo koje se presporo suši može pridonijeti ljepljenju.

Postoje različite tehnike kojima možete izbjeći ljepljenje, od kojih se prva naziva “trepavica po trepavica”. Ovdje jednostavno nanosite trepavicu, a zatim nanesite trepavicu neposredno pored nje. Ova je tehnika rizična – ako se trepavica koju ste upravo nanijeli nije pravilno osušila. Ovu tehniku ​​bolje koriste napredniji tehničari koji koriste brzo sušeće ljepilo. Sljedeća je tehnika vjerojatno najsigurnija – to je ono što umjetnici trepavica nazivaju “trup”. Ovdje nanesete jednu trepavicu, a zatim ostavite razmak od, recimo, 10 prirodnih trepavica prije nego što se krenete za slijedeće produljenje, dajući vremenu da se prvo produljenje osuši. Također je korisno raditi ravnomjerno na oba oka – dajući ljepilu još više vremena da se osuši prije nego što se trepavice ponovno pomaknu.

Kako provjeriti svoj rad

Provjeravanje ljepljivosti na poslu jednako je važan dio postupka trepavica kao i nanošenje oka – sve je u sigurnosti! Uvijek osigurajte uštedu 10 minuta na kraju tretmana kako biste to učinili temeljito i ispravno. Prvi način na koji možete provjeriti ima li ljepljivosti je da pincetom provjerite svaku pojedinu trepavicu od korijena do vrha, ne zaboravljajući provjeriti svaku prirodnu trepavicu kako biste osigurali da dvije dječje trepavice nigdje ne zapnu. Kao drugo, morat ćete provjeriti slojeve, jer trepavice ne rastu u samo jednom redu – gotovo je zajamčeno da ćete pronaći barem jedan sticke između slojeva!

To je sve! Hvala vam što ste pročitali, nadam se da su vam ove informacije bile korisne. Ne zaboravite nam ostaviti povratne informacije na našem Instagramu @trepavicehr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)