Nekategorizirano

TOP 3 PROIZVODA KOJE BISMO MORALI IZBJEGAVATI

Svaki lash tehničar najmanje je jednom doživio da mu klijent dođe na nadopunu s ekstremno oštećenim ekstenzijama. I kažemo najmanje jednom – no svi znamo da je to zapravo poprilično česta pojava. Briga za ekstenzije nešto je o čemu moramo obavezno razgovarati sa svakim klijentom, bilo da već godinama dolazi na tretman nadogradnje, bilo da je potpuni početnik u svijetu ekstenzija. Osnovna briga za ekstenzije zaista mnogo pomaže lash tehničaru prilikom nadopune, te je u interesu i tehničaru i klijentu. Osim redovitog čišćenja i obraćanja pažnje pri ekstremnijim vremenskim uvjetima, jedan od najbitnijih načina održavanja ekstenzija jest i znati točno koje beauty proizvode (odnosno sastojke) treba izbjegavati.

ULJE

Za početak, nešto što već znaju i ptice na grani, ali nije zgorega da ponovimo – ulje. Bilo koji beauty proizvod na bazi ulja (pogotovo sredstva za skidanje šminke!) može jako oštetiti ekstenzije. Ulja uništavaju krijanoakrilatski spoj unutar ljepila, te uzrokuju opadanje ekstenzija. I to vrijedi za apsolutno sva ulja – mineralna, biljna, kokosovo… Koliko god znaju biti zdrava za kožu ili kosu, definitivno bismo ih trebali izbjegavati kad imamo ugrađene ekstenzije.

VODOOTPORNI MAKE-UP

Bilo što vodootporno – ne! To je još jedno zlatno pravilo kojeg vrijedi ponoviti s klijentima, kako bi oni što kvalitetnije održavali svoje ekstenzije. Koliko god se čini primamljiva, pogotovo u ljetnim mjesecima, vodootporna šminka velik je neprijatelj svakog lash tehničara. Razlog tome je djelomično i to što mnogi vodootporni beauty proizvodi ili sadrže ulje ili im treba ulje kako bi ih se otklonilo. U svakom slučaju, ako smo ljubitelji trepavica, najbolje je koristiti šminku koja se uklanja vodom, bez pretjeranog trljanja područja oko očiju i pogotovo bez ostataka šminke, koji mogu uprljati ekstenzije i uzrokovati prerano ispadanje.

ALKOHOL

Vjerovali ili ne, mnogi beauty proizvodi sadrže medicinski alkohol (etanol), a i on može biti opasan za „zdravlje“ i održavanje vaših ekstenzija. Osim što isušuje kožu, isto to radi i trepavicama, pa je dobro prije kupnje/upotrebe pogledati sastojke na poleđini bilo kojeg proizvoda. Ako on sadrži alkohol, preporuča se da ga ne koristite na području lica, ne samo zbog ekstenzija već i općenitog zdravlja.

Uz izbjegavanje određenih proizvoda i sastojaka, najbolji način kako biste održali svoje ekstenzije jest i biranje najkvalitetnijeg materijala za rad. Provjerite ponudu trepavica, ljepila i dodatne opreme, te PMU opreme na našem webshopu.

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)