Nekategorizirano

VAŽNOST REDOVITE NADOGRADNJE

Odluka o ugradnji ekstenzija, ma koliko možda bila spontana, ipak u sebi sadržava određenu obvezu – isto kao i ugradnja noktiju ili bojanje kose, jednom kad se odlučite, važno je biti redovit 😊 Netom nakon ugradnje, ekstenzije će biti svježe, neoštećene i oko će izgledati popunjeno, no već nakon nekoliko tjedana počet ćete primjećivati razliku.

izvor: Urban Spa

Da ponovimo, prirodne trepavice prolaze kroz 3 faze svog životnog ciklusa, koji u prosjeku traje između 60 i 90 dana. To su faza aktivnog rasta (koja traje u prosjeku 30 dana), zatim faza mirovanja (od 14 do 21 dan) i na kraju faza ispadanja (od 30 do 45 dana). Taj životni ciklus svake prirodne trepavice utjecat će i na ekstenzije, pa će i vijek trajanja ekstenzija varirati ovisno o tome u kojoj fazi prirodnih trepavica su ugrađene. Osim toga, veliki faktor u održljivosti ekstenzija bit će i takozvani „aftercare“ – redovito češljanje, pranje i briga za ekstenzije. Ako klijenti nisu pažljivi, ne četkaju trepavice i generalno ne vode previše brige, nadogradnja će morati doći ranije, a lash tehničaru će vjerojatno biti teže ukloniti oštećene ekstenzije i popuniti oko. Klijenti koji misle na aftercare uvijek su najdraži klijenti 😊

IDEALNO STANJE EKSTENZIJA U TRENUTKU NADOGRADNJE

Pitanje koje često čujemo od klijenata koji žele brinuti za svoje ekstenzije jest – kad doći na nadogradnju i kakvo bi trebalo biti idealno stanje ekstenzija za najbržu/najjednostavniju nadogradnju?

izvor: Agnes dos Santos

Situacija je sljedeća. Stanje trepavica ovisit će prvenstveno o tome jesu li se klijenti držali osnovnih uputa (24 sata nakon ugradnje bez vode i vlage, redovito češljanje, izbjegavanje spavanja na licu, ispiranje slatkom vodom nakon kupanja u moru i bazenu, što manje šminke, što manje proizvoda na bazi ulja za njegu lica…).

Što su ekstenzije u boljem stanju, to će lakše biti odraditi nadogradnju. Većini lash tehničara idealno bi bilo da klijent na nadogradnju dođe s otprilike 50% ekstenzija koje se i dalje drže, te da od tih ekstenzija samo određen dio treba u potpunosti otkloniti. Naravno da će dobar i iskusan tehničar moći učiniti nadogradnju čak i kad je velik postotak ekstenzija već otpao (i kad u suštini to više nije nadogradnja, nego ugradnja), no bitno je klijentima naglasiti kako su održavanje ekstenzija i redovita nadogradnja idealna kombinacija za što manje utrošenog vremena i najefikasniji rad 😊 2 do 3 tjedna optimalno je vrijeme za nadogradnju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)