Nekategorizirano

WISPY LOOK – SVE ŠTO TREBATE ZNATI

S brzim mijenjanjem trendova u lash svijetu, čini se kao da je prošlo mnogo vremena otkada nas je jedna jedina Kim Kardashian oduševila (u to vrijeme) novim i nepoznatim lash trendom – wispy izgledom. Popularnost mu je i dan danas velika, pogotovo među ljubiteljicama glamuroznog izgleda, pa smo u ovotjednom blogu odlučili razgovarati upravo o njemu.

Što je zapravo „wispy look“? Radi se o stilu ugrađivanja ekstenzija kombinirajući različite uvijenosti i dužine. Na taj način se dobije prepoznatljiv izgled pojedinih trepavica koje „strše“ iznad ostalih, stvarajući trendi i dramatičan look. No za to je potrebno itekako mnogo truda i vremena. Osim što vam trebaju različite dužine (a ponekad i uvijenosti), prvi korak kod stvaranja wispy izgleda jest mapiranje – lash mapping, o kojem smo pisali u jednom od prošlih blogova. Svaki lash tehničar s iskustvom zna da mapiranje iziskuje veliku preciznost i puno vježbe, no ako ste usvojili tu tehniku, to će vam uvelike olakšati stvaranje wispy izgleda trepavica. Osim pravilnog razmještaja dužih trepavica koje će stršati van, morate voditi računa i o ukupnoj težini svih ekstenzija, kako bi prirodne trepavice mogle držati ekstenzije. U svemu tome pomoći će vam profesionalno mapiranje.

U wispy izgledu, trepavice se ugrađuju u dva sloja – prvo dolazi gornji sloj, onih trepavica koje će se isticati iznad drugih, a potom donji sloj. Gornji je 2-3 milimetra iznad donjeg, i sastoji se ili od ručno napravljenih lepezica (za ekstremni volumenozni izgled) ili pak od klasičnih individualnih trepavica (za wispy klasičan ili hibridni izgled). Čak i ako ne koristimo lepezice, dobro je staviti dvije individualne trepavice da tvore jedan „šiljak“, kako bi u slučaju gubitka jedne svejedno ostala druga.

U drugom sloju dolaze lepeze. One se dodaju kako bi popunile rupe između „šiljaka“ – gornjeg sloja trepavica koje se ističu ekstremnom dužinom i uvijenošću. Za popunjavanje tih rupa lash tehničari najčešće koriste jako dugačke i jako tanke ekstenzije – dužine 7-14mm, te debljine 0.03-0.05, te obično C ili D uvijenosti.

Ovisno o dostupnim ekstenzijama i željama klijenta, možete odabrati jedan od tri stila wispy izgleda, isto kao i kod uobičajene ugradnj – klasičan, voluminozan ili hibridan stil. A što se tiče samog mapiranja, najpopularniji mapping je naravno onaj u stilu Kim K, kojeg možete pronaći jednostavnim Internet pretraživanjem; kao i mnoge druge stilove mapiranja za wispy izgled. Sve ovisi o tome s kakvim prirodnim trepavicama radite, kakav vam je materijal na raspolaganju te kakav izgled vaš klijent ima na umu.25

Ako ste odlučili da je vrijeme za isprobavanje wispy metode, na našem webshopu pronaći ćete smeđe i crne trepavice raznih uvijenosti s MIX varijantom unutar jedne kutijice.  Posjetite i naš PMU webshop za najkvalitetnije pigmente i iglice na tržištu, te mnoštvo dodatne opreme!

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)